Google Drive Paylaşım Ayarları Nasıl Yapılır?

Google Drive’dan eklenen dosyalara ilişkin paylaşım ayarları

Google

Birine dosyayı Drive kullanarak ekleyip dosya gönderdiğinizde (masaüstü kullanıcılar için talimatlar), Gmail, alıcılarınızın dosyaya erişimi olup olmadığına bakar ve erişimleri yoksa bu dosyalarda paylaşım ayarlarını yapmanızı ister.

İletiniz gönderilirken Gmail, alıcılarınızın dosyalara erişiminin olmadığını saptarsa paylaşım ayarlarını değiştirebilmeniz için size seçenekler sunulur. Sistem şöyle çalışır:

“Bağlantıya sahip olan herkes” ile paylaşma
Bağlantıya sahip olan herkesin dosyayı görüntüleyebilmesi, düzenleyebilmesi veya dosyaya yorum yazabilmesi için bu ayarı yapabilirsiniz. Bu ayar, e-posta ile haber makalesi veya web sitesi bağlantıları göndermeye benzer şekilde işlev görür. Bağlantıya sahip olan herhangi bir kimsenin dosyayı görüntülemesine izin verdiyseniz bu bağlantıya sahip olan kişiler dosyaya erişebilir. Bu, ileti yönlendirilirse veya ileti dizisine yeni kişiler eklenirse bu kişilerin dosyaya erişebileceği ve bir Google Hesabı gerekmeksizin dosyayı görüntüleyebileceği anlamına gelir.
E-posta alıcılarıyla paylaşma
Dosyaları yalnızca belirli kişilerle paylaşmayı tercih ederseniz bu ayarı yapmak için Diğer seçenekler’i tıklayın. Dosyanın özel kalmasını tercih ederseniz aşağıdaki durumlarda alıcıların dosyayı görüntüleyemeyeceğine dikkate edin:

  • Bir Google Hesabına sahip değillerse
  • İletinin ulaştığı e-posta adresi kullanıcının Google Hesabıyla ilişkili değilse
  • E-postayı Google dışı bir e-posta listesi üzerinden alıyorlarsa (Not: Dosyaları Google Grupları posta listesi olmayan bir posta listesine gönderiyorsanız bunun yerine “Bağlantıyı bilen herkes”le paylaşmanız gerekir.)

Dosyaya kimlerin erişebileceğinin yanı sıra bu kişilerin dosyayı düzenleme, dosyaya yorum yazma veya yalnızca dosyayı görüntüleme erişimine sahip olup olmayacağına da karar verebilirsiniz. Erişim düzeyleri hakkında daha fazla bilgi edinin

Drive’da, başka kişilere erişim izni veremeyeceğiniz dosyalar olabilir. Böyle bir durumda Gmail sizi bilgilendirir ve orijinal dosyanın sahibine başvurup paylaşım ayarlarını yapmasını istemeniz gerekebilir.

Google Apps müşterileri için paylaşım seçenekleri

Bir Google Apps müşterisiyseniz alan adınızın varsayılan ayarı farklı olabilir, ancak [alanadiniz.com] dahilinde olan ve bağlantıyı bilen kişilere dosyaya erişim izni veren paylaşım seçenekleriniz vardır veya dosyayı e-postanızın alıcılarıyla paylaşabilirsiniz. Dosyaları belirli alıcılarla paylaşmak için Diğer seçenekler’i tıklayabilirsiniz. Her iki seçenekte de dosyaları görüntüleyebilmek için kullanıcıların bir Google Hesabı veya Google Apps hesabı kullanıyor olması gerekir.

Sponsorlu Bağlantılar

Google Drive Paylaşım Ayarları Nasıl Yapılır?” İçin Bir Cevap

Google Drive Paylaşım Ayarları Nasıl Yapılır? İçin Yorum Yap